Egyesületünkről

 

Közgyűlés

A LES Magyarország Egyesület 2. éves rendes közgyűlése  a 2018. decenber 12-én  du. 15:00-tól kerül megrendezésre az Egyesület székhelyén. A közgyüléssel kapcsolatos dokumentumokat a Dokumentumok menüpont alat

Továbbá, ezúton szeretném Meghívni Önöket kizárólag a tagság számára megrendezésre kerülő zárt körű, szakmai előadásra, amelyre rögtön a közgyűlés után, kb. 15:30-16:00 kerülne sor.

Előadás témája: „Együttműködésünk a LESI High Technology Commitee-vel - Kérdőíves felmérés a magyar high-tech szektorban.” (20 perc)
Előadó: Dr. Morovján György, EGIS, LES Magyarország tag

 

 

 

Fontos híreket olvashat a Hírek és események menüpont alatt!

 

Bemutatkozás

Köszöntjük a LES Magyarország, a Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Egyesület (LES Magyarország) honlapján!

Egyesületünk a Licensing Society International Executives (LESI) nemzetközi egyesület magyar tagja, és elsõdleges célja az új nevében is kifejezett törekvés, mely a szellemi tulajdon üzleti hasznosításának elõsegítése. Ezt a célt szakmai hozzáadott értéket teremtve igyekszik elérni, többek között segíti a licencia-szerzõdésekkel és technológia-transzferrel foglalkozó szakemberek munkáját, elmélyíteni igyekszik a szellemi tulajdonnal és azok adás-vételével kapcsolatos ismereteket. Oktatással, tapasztalatcserével, a tagoknak a nemzetközi egyesület bizottsági munkájába való bevonásával, és mindennemű aktivitásával hozzá kíván járulni egy innovatív, tudásalapú és versenyképes nemzetgazdaság kialakulásához. Egyesületünk minden tagja megkapja a Les Nouvelles folyóiratot, mely évenként 4 alkalommal jelenik meg, és színvonalát, tartalmát tekintve egyedülállóan kiváló szakfolyóirat. A tagok a nemzetközi szervezet honlapjának tartalmához korlátozás nélkül hozzáférhetnek, és a tagjegyzékhez való hozzáférés egyedülálló kapcsolatteremtési lehetõséget biztosít.

Egyesületünk minden tagja egyúttal a Nemzetközi Egyesület tagja is, és adatai megjelennek a csak a tagok számára hozzáférhetõ nemzetközi tagjegyzékben.

Honlapunkat úgy próbáltuk összeállítani, hogy az hasznos, gyakorlati információval szolgáljon az idelátogató érdeklõdõknek. Szívesen vesszük ötleteiket! Ha észrevétele vagy a honlap fejlesztésére vonatkozó ötlete van, kérjük, szíveskedjék egy elektronikus levelet küldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A szakmai rendezvényeken való személyes találkozás, a gyümölcsözõ közös munka reményében,

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország

 

Új belépők részére

 

A Licencing Executives Society International honlapján, a www.lesi.org webhelyen részletes információkat találhatunk az egyesület tevékenységérõl, felépítésérõl. Ha a nyitólap tetején a "JOIN" gombra kattintunk, akkor ott a tagsággal járó tudnivalókat angol nyelven összefoglalva olvashatjuk.

A felvételhez vagy az itt található kérelmet vagy pedig a hivatkozott webhelyen lévõ mezõk kitöltésével lehet jelentkezni.

Éves tagdíj: 

Az Egyesület éves tagdíja az Alapszabály 5.1 pontjában adott felhatalmazás alapján 2014. 05. 28-án tartott közgyűlés által megerősítetten évi 12.000 Ft, ami az Egyesület megalapítása óta változatlan mértékű.


A nemzetközi tagdíj fizetésének kötelezettségét az Alapszabály 5.4 pontja írja elő, és ennek mértéke a LES International belső szabályzata és az Egyesület részére küldött számlája alapján minden tag után évi 64.- USD összeg, és ennek a forintban kifejezett értéke kerül számlázásra az Egyesület saját tagdíjával együtt.

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország