Egyesületünkről

 

MEGHÍVÓ - Szakmai kerekasztal beszélgetés a munkaviszonyban létrehozott szellemi
alkotások hazai szabályozásáról

A rendezvény ideje: 2019. október 18-án, pénteken 09:00 – 14:00 között

Helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara, 1055 Budapest, Szalay utca 7.

 Program:

09:00 - Köszöntő

09:05 - Gondolatébresztő előadásokra meghívtuk:

Dr. Matthias Stolmár (Stolmár&Partner), Suri Katalin (Audi),
Dr. Jókúti András (BME), Pomázi Gyula (SZTNH),
Dr. Bacher Gusztáv (Szecskay Ügyvédi Iroda),

10:15-14:00 - Moderált beszélgetésre meghívtuk:

Dr. Jókúti András (BME), Magyar Dániel (ELTE),
Suri Katalin (Audi), Dr. Goldfárth József (MOL),
Ravadits Imre (Egis), Dr. Gonda Imre (Richter),
Dr. Babcsán Norbert (Innobay), Pomázi Gyula (SZTNH),
Dr. Bacher Gusztáv (Szecskay Ügyvédi Iroda), Dr. Kereszty Marcell (AIPPI)

11:15-11:35 - Kávészünet

Az esemény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

 

 

Fontos híreket olvashat a Hírek és események menüpont alatt!

 

Bemutatkozás

Köszöntjük a LES Magyarország, a Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Egyesület (LES Magyarország) honlapján!

Egyesületünk a Licensing Society International Executives (LESI) nemzetközi egyesület magyar tagja, és elsõdleges célja az új nevében is kifejezett törekvés, mely a szellemi tulajdon üzleti hasznosításának elõsegítése. Ezt a célt szakmai hozzáadott értéket teremtve igyekszik elérni, többek között segíti a licencia-szerzõdésekkel és technológia-transzferrel foglalkozó szakemberek munkáját, elmélyíteni igyekszik a szellemi tulajdonnal és azok adás-vételével kapcsolatos ismereteket. Oktatással, tapasztalatcserével, a tagoknak a nemzetközi egyesület bizottsági munkájába való bevonásával, és mindennemű aktivitásával hozzá kíván járulni egy innovatív, tudásalapú és versenyképes nemzetgazdaság kialakulásához. Egyesületünk minden tagja megkapja a Les Nouvelles folyóiratot, mely évenként 4 alkalommal jelenik meg, és színvonalát, tartalmát tekintve egyedülállóan kiváló szakfolyóirat. A tagok a nemzetközi szervezet honlapjának tartalmához korlátozás nélkül hozzáférhetnek, és a tagjegyzékhez való hozzáférés egyedülálló kapcsolatteremtési lehetõséget biztosít.

Egyesületünk minden tagja egyúttal a Nemzetközi Egyesület tagja is, és adatai megjelennek a csak a tagok számára hozzáférhetõ nemzetközi tagjegyzékben.

Honlapunkat úgy próbáltuk összeállítani, hogy az hasznos, gyakorlati információval szolgáljon az idelátogató érdeklõdõknek. Szívesen vesszük ötleteiket! Ha észrevétele vagy a honlap fejlesztésére vonatkozó ötlete van, kérjük, szíveskedjék egy elektronikus levelet küldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A szakmai rendezvényeken való személyes találkozás, a gyümölcsözõ közös munka reményében,

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország

 

Új belépők részére

 

A Licencing Executives Society International honlapján, a www.lesi.org webhelyen részletes információkat találhatunk az egyesület tevékenységérõl, felépítésérõl. Ha a nyitólap tetején a "JOIN" gombra kattintunk, akkor ott a tagsággal járó tudnivalókat angol nyelven összefoglalva olvashatjuk.

A felvételhez vagy az itt található kérelmet vagy pedig a hivatkozott webhelyen lévõ mezõk kitöltésével lehet jelentkezni.

Éves tagdíj: 

Az Egyesület éves tagdíja az Alapszabály 5.1 pontjában adott felhatalmazás alapján 2014. 05. 28-án tartott közgyűlés által megerősítetten évi 12.000 Ft, ami az Egyesület megalapítása óta változatlan mértékű.


A nemzetközi tagdíj fizetésének kötelezettségét az Alapszabály 5.4 pontja írja elő, és ennek mértéke a LES International belső szabályzata és az Egyesület részére küldött számlája alapján minden tag után évi 64.- USD összeg, és ennek a forintban kifejezett értéke kerül számlázásra az Egyesület saját tagdíjával együtt.

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország