Egyesületünkről

 

Intellectual Asset Management, LES 100:

“Commercialising Technology through the Power of Licensing"

 

Day 1 - LES 100 training on 26 November

The training offers an overview of IP and IP Licensing, divided into five Modules, with examples, exercises, and interaction between instructors and fellow students in each Module:

Module 1: Introduction & IP Basics

Module 2: Basics of IP Commercialisation & Licensing

Module 3: Determining Reasonable Licence Fees & Royalty Rates

Module 4: Managing Risks

Module 5: Licensing Game

The instructor on the training is Dr. Hayley French, former president of LES Britain and Ireland, who was rewarded with Licensing Executives Society (LESI) President’s International Service Recognition award in 2014.

 

Day 2 - Workshop on 27 November

The workshop is held on University-Industry Cooperation in Europe. The presenters are Professor Heinz Goddar, patent attorney, former president of LES Germany and LES International, who received the LES International Gold Medal in 2004 and Dr. István Molnár, patent attorney, president of LES Hungary. The Licensing exercise will be moderated by Levente Pethő, board member of LES Hugary.

09:00 – 10.00: Dr. István Molnár - IP due diligence in M&A transactions

10:00 – 11.30 Levente Pethő - Licensing exercise

11:30 – 12.00 Coffee break

12:00 – 13.00: Prof. Dr. Heinz Goddar - University-Industry Cooperation in Europe - Germany as an Example.

13:00 – 14.00: Closing Lunch (optional)

Where will it take place?

1062 BUDAPEST, ANDRÁSSY ÚT 113.,HUNGARY 

How much is the price for registration?

 

  1. LES100 - Participation fees:

Regular: 48,000 HUF

Graduate students: 9,800 HUF

Graduate school professors: 35,000 HUF

University officers: 35,000 HUF

LES Hungary members: 35,000 HUF

  1. Workshop

Attendance on the workshop on 27 November is free for everyone with priority to the participants of LES 100 indicating their intention to participate in the workshop too.

Registration is available here link).

MORE INFORMATION

 

 

Fontos híreket olvashat a Hírek és események menüpont alatt!

 

Bemutatkozás

Köszöntjük a LES Magyarország, a Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Egyesület (LES Magyarország) honlapján!

Egyesületünk a Licensing Society International Executives (LESI) nemzetközi egyesület magyar tagja, és elsõdleges célja az új nevében is kifejezett törekvés, mely a szellemi tulajdon üzleti hasznosításának elõsegítése. Ezt a célt szakmai hozzáadott értéket teremtve igyekszik elérni, többek között segíti a licencia-szerzõdésekkel és technológia-transzferrel foglalkozó szakemberek munkáját, elmélyíteni igyekszik a szellemi tulajdonnal és azok adás-vételével kapcsolatos ismereteket. Oktatással, tapasztalatcserével, a tagoknak a nemzetközi egyesület bizottsági munkájába való bevonásával, és mindennemű aktivitásával hozzá kíván járulni egy innovatív, tudásalapú és versenyképes nemzetgazdaság kialakulásához. Egyesületünk minden tagja megkapja a Les Nouvelles folyóiratot, mely évenként 4 alkalommal jelenik meg, és színvonalát, tartalmát tekintve egyedülállóan kiváló szakfolyóirat. A tagok a nemzetközi szervezet honlapjának tartalmához korlátozás nélkül hozzáférhetnek, és a tagjegyzékhez való hozzáférés egyedülálló kapcsolatteremtési lehetõséget biztosít.

Egyesületünk minden tagja egyúttal a Nemzetközi Egyesület tagja is, és adatai megjelennek a csak a tagok számára hozzáférhetõ nemzetközi tagjegyzékben.

Honlapunkat úgy próbáltuk összeállítani, hogy az hasznos, gyakorlati információval szolgáljon az idelátogató érdeklõdõknek. Szívesen vesszük ötleteiket! Ha észrevétele vagy a honlap fejlesztésére vonatkozó ötlete van, kérjük, szíveskedjék egy elektronikus levelet küldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A szakmai rendezvényeken való személyes találkozás, a gyümölcsözõ közös munka reményében,

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország

 

Új belépők részére

 

A Licencing Executives Society International honlapján, a www.lesi.org webhelyen részletes információkat találhatunk az egyesület tevékenységérõl, felépítésérõl. Ha a nyitólap tetején a "JOIN" gombra kattintunk, akkor ott a tagsággal járó tudnivalókat angol nyelven összefoglalva olvashatjuk.

A felvételhez vagy az itt található kérelmet vagy pedig a hivatkozott webhelyen lévõ mezõk kitöltésével lehet jelentkezni.

Éves tagdíj: 

Az Egyesület éves tagdíja az Alapszabály 5.1 pontjában adott felhatalmazás alapján 2014. 05. 28-án tartott közgyűlés által megerősítetten évi 12.000 Ft, ami az Egyesület megalapítása óta változatlan mértékű.


A nemzetközi tagdíj fizetésének kötelezettségét az Alapszabály 5.4 pontja írja elő, és ennek mértéke a LES International belső szabályzata és az Egyesület részére küldött számlája alapján minden tag után évi 64.- USD összeg, és ennek a forintban kifejezett értéke kerül számlázásra az Egyesület saját tagdíjával együtt.

Üdvözlettel:


Dr. Molnár István
Elnök, LES Magyarország